Седмица преди 84-ия си рожден ден Ридли Скот е по-деен от

...
Седмица преди 84-ия си рожден ден Ридли Скот е по-деен от
Коментари Харесай

Ридли Скот обеща сериали по "Блейд Рънър" и "Пришълеца"

Седмица преди 84-ия си рожден ден Ридли Скот е по-деен от всеки път. След като в два поредни месеца излязоха два режисирани от него пълнометражни кино лентата - финансовият неуспех " Последният двубой " и обещаващият " Домът на Gucci " (който от на следващия ден е и по българските екрани), ветеранът има още цяла колода проекти в ръкава. Скот удостовери, че се работи по сериали на основата на два от паметните му филми " Пришълеца " (1979) и " Блейд Рънър " (1982). 

По думите на Скот пред Би Би Си, към този момент е подготвен сюжетът за пилотния епизод на " Блейд Рънър ", както и така наречен библия (документ, в който са изброени персонажите, локациите и други значими детайли от една продукция, и който се употребява от сценаристите, с цел да се подсигурява, че няма да има разминавания в събития, имена и пр.) Говори се за 10 епизода, всеки с дълготрайност от един час.

В момента се приготвя и пилотен епизод и съпътстваща библия за " Пришълеца ". Той ще бъде продуциран от кабелната тв мрежа FX, по която бяха излъчени и редица други известни сериали като Atlanta, Fargo и American Crime Story. Още през декември 2020 година за шоурънър на телевизионния Alien бе посочен Ноа Хаули, работил по " Фарго " и " Легион ". Тогава сериалът бе описан като " първата история за " Пришълеца ", която се развива на Земята " и която смесва хоръра от първия филм с екшъна от втория. Неговата дълготрайност ще бъде сред 8 и 10 часа. 

Сериалът по " Блейд Рънър " обаче е нещо ново, за което досега не са споделени детайлности за сюжет, режисьор или артисти. Светът на паметния филм, основан по новелата на Филип К. Дик " Сънуват ли андроидите електрически овце? " обаче продължава да се развива и уголемява непрестанно - през 2017 година Дени Вилньов ( " Дюн " ) снима продължението " Блейд Рънър 2049 ",  а преди седмици бе премиерата и на аниме поредицата Blade Runner: Black Lotus, чието деяние се развива 17 години преди "...2049 ".

Що се отнася до огромния екран, на дядо Ридли му следва преход към ерата на Наполеон, в която се развива идващият кинопроект на Скот Kitbag. Снимките би трябвало да започват през януари следващата година, а измежду по-далечните му планове е и продължение на " Гладиатор ".

В изявление за Deadline по-рано този месец режисьорът деец съобщи, че към момента мечтае да снима мюзикъл и уестърн (два от дребното жанрове, в които не е работил през дългата си и пъстра кариера) и че в никакъв случай не би приел за снимавърху филм за супергерои, защото ги намира за отегчителни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР